Narkotyk

Justyna

Jest noc bez gwiazd...
Miła narzuta na tapczanie...
Kot siedzący na parapecie,
i my milczący...

Czuje Twój wzrok na sobie...
błądzi po mym ciele, jak twe dłonie...
Czuje Twój oddech... blisko, coraz bliżej...
I pocałunek na moich wargach.

Może istnieć tapczan bez narzuty,
kot nie musi siedzieć na parapecie.
I może być bezgwiezdna noc...

Lecz ja nie mogę żyć bez ciebie...
Nie mogę istnieć bez twych pocałunków,
Jestem uzależniona od ciebie...
Justyna
Justyna
Wiersz · 9 maja 2002
anonim
  • JAdziu
    nie chce nikogo obrażać ale ten wiersz chyba jest nieco za słaby na czytelnię.czy ktoś mógłby wyjaśnić mi mechanizmy doboru?

    · Zgłoś · 22 lata
  • anonim
    torick
    hmm... Dość osobiste, nawet wręcz bym powiedział, delikatnie ukazane swoje marzenia... Ciekawe :)

    · Zgłoś · 22 lata
  • Ptasior
    Co prawda nie jestem wielkim autorytetem w dziedzinie poezji, ale mnie się podoba.

    · Zgłoś · 22 lata
  • Herszełe z Ostropola
    kasiak - jeśli chcesz się dowiedzieć o kryteriach doboru poczytaj sobie trochę na temat teorii chaosu :-)

    Co się zaś tyczy tekstu... Stary i nie jary... Ktoś się za dużo nasłuchał Nine Inch Nails, You are my perfect drug, czy jednej z wieeeelu podobnych piosenek / tekstów.

    Pozdrawiam!
    Herszełe z Ostropola

    · Zgłoś · 22 lata
  • AandT
    Bardzo osobisty. Podoba mi sie.
    Czy teoria chaosu rzadzi doborem tekstow do czytelni ? hmm, mialem wrazenie ze tak bylo dosc dawno temu ale stanowczo uwazam ze tak nie jest teraz!!!! kasiak - nie chce Cie obrazac ale jak sie wypisuje takie rzeczy to trzeba napisac dlaczego w twojej ocenie jest az tak slaby Jak dla mnie bardzo niczego sobie!

    · Zgłoś · 22 lata
  • Herszełe z Ostropola
    aandt -> poczytaj sobie teksty odrzucone i zobacz co tracisz ;-)

    · Zgłoś · 22 lata
  • pawian
    jest dużo lepszych tekstów odrzuconych - prawda herszele, ale ten jest niczego sobie - prosty jak drut (bez skojarzeń), ale mił się czyta.
    Niech moc pawiana będzie z wami!

    · Zgłoś · 22 lata
  • SKC - Arek Sokal
    Nie rozumiem was ludzie, skoro uwazacie, ze jest wiele lepszych tekstow niedopuszczonych do czytelni, to dlaczego nie glosujecie na nie, zeby znalazly sie tam, gdzie powinny ???

    · Zgłoś · 22 lata
  • Herszełe z Ostropola
    skc - bo nie wierzymy w przeznaczenie ;-)

    ale ok, poglosuje dzis sobie... Brak czasu zwykle :-(

    · Zgłoś · 22 lata
  • Herszełe z Ostropola
    pooceniałem sobie, było fajnie, ale, jak się okazało, do czasu wyszukałem sobie poezję i ustawiłem od najnowszego. Na początku szło gładko, potem klikałem na wiersze brodacza, a pokazaywało mi się zupełnie co innego... (zaczęło się od wiersza "szatan" ;-)

    Teoria chaosu rządzi :-)
    Na dzisiaj wystarczy ;-)

    · Zgłoś · 22 lata
Wszystkie komentarze