Wyplułam przy
Tobie
swoją duszę
którą ukrywałam
pod skrzydłami
anioła
Spowiadałam się
ze snów
których wcale nie było
a być powinny
Opowiadałam o
werdyktach
nie wydanego
wyroku
Ten związek nie miał
przyszłości
Ten wiersz nie ma
puenty
(musisz ją sobie
uroić)
Wyplułam przy
Tobie
swoją duszę
którą ukrywałam
pod skrzydłami
anioła
Spowiadałam się
ze snów
których wcale nie było
a być powinny
Ten związek nie miał
przyszłości
Ten wiersz nie ma
puenty
Oczywiscie to tylko takie marudzenie amatora... wiersz jest z cala pewnoscia wartosciowy.
No, troche sie rozpisalem. Ale w sumie rozmyslnie. Ten sposob komentowania, ktory dominuje na tym serwisie (fajne, slabe, dobre... i trzy najwyzej cztery slowa luźno zwiazane z utworem) nie bardzo mi się podoba. Ostatecznie założeniem tej całej zabawy jest chyba nie tylko czynienie zadość chęci publikacji własnej twórczości, ale także konfrontacja jej z twórczością innych, wymiana uwag, konstruktywna krytyka... itp. Przynajmniej ja chciałbym tu się czegoś autentycznie nauczyć. A jak tego dokonać kiedy pod swoim wierszem czytasz coś w rodzaju "w sumie fajne..."?
Nie wiem.
Dobra już kończę..... ;)
(Jeszcze dwa zdania nie na temat wiersza. Przepraszam Antidotum!)
Właśnie nasunęło mi się pytanie: czy ktoś ma może informację ile mniej więcej osób, w miarę regularnie, przegląda poezję na wywrocie? W wielkościach ajkiego rzędu powinienem wyobrażać sobie tą liczbę?
Natomiast na temat ilości odwiedzających można tylko teoretyzować, nie wiem czy moderatorzy w ogóle czytają takie dyskusje. Myślę, że jeden wiersz przegląda circa 20 osób, patrząc na liczbę głosów, doliczając nie oceniających i uchylających się od oceniania. Ile w tym jest osób stałych (wiernych ;)? Cóż, przypuszczam, że jakieś 10-15, komentujących zaś około 5-u. Ale oczywiście to tylko gdybanie.
Bartek
Aska