Literatura

z najlepszymi życzeniami (wiersz)

Bernadetta1

zapakowałam w świąteczny prezent

parę uśmiechów jak z fotografii

grudniową czułość obsypał brokat

rozsiany zapach śnieżnych fantazji

 

mienią się w blasku świec dookoła

słowa w poprawność pozawijane

tęsknoty drzemią tuż pod jemiołą

rozkojarzone wstaną nad ranem

 

już obwiązałam wstążką złocistą

wczorajszy dotyk zmarzniętych dłoni

ty wzdychasz chciałbyś tu pod choinką

na zawsze smutek z twarzy przegonić

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marek Dunat
Marek Dunat 3 stycznia 2009, 21:24
choinkowo :)
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 25 stycznia 2009, 20:01
nawet
przysłano: 31 grudnia 2008 (historia)

Inne teksty autora

on
Bernadetta1
zimowy zaprzęg
Bernadetta1
obraz
Bernadetta1

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca