Literatura

"o?..." (wiersz)

Evit-ka

- Pani Irenie Jarockiej -
(na drogę daleką)

 

kilka słów
o pięknej kobiecie co Cię wymyśliła
w niebanalnym towarzystwie
gondolierów znad Wisły
o motylu co jest w kawiarenkach

 

napomknienie o
talencie niebywałym
nienagannej francuszczyźnie
podróżach do Paryża – dla kariery podobno?...
albo na drugą półkulę – z miłości

 

i już?...
przypowieść o umieraniu?
nad ranem? nocą? za dnia?
niespiesznie bądź nagle?
zapamiętując uścisk ukochanej ręki?...

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 22 stycznia 2012 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca