Literatura

Mieszkam przez ścianę z Żydem (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

Mieszkam przez ścianę z Żydem czyli wariacja na temat zapisu w Dzienniku z soboty 23 kwietnia 2011

 

mieszkam przez ścianę z Żydem

mieszkam przez ścianę czyli w tym samym pokoju

 

z Fenactilem Depakiną Ataraksem Pernazyną i Diazepiną

na pewno nie z Chlorprotixenem

 

z coca - colą zero sałatką śledziową lodami truskawkowymi i czarną herbatą

byle nie cynamonem wątróbką baraniną kozim serem i miodem

 

z Eurypidesem Plotynem Heglem Crowleyem i Frankiem O'Harą

jednak nie mając nic wspólnego z Friedrichem Engelsem i Józefem Tischnerem

 

mieszkać ze ścianą to znaczy być Żydem

mieszkać w pokoju to znaczy być ścianą


wyśmienity– 6 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 25 czerwca 2013, 12:17
łał
Ata
Ata 25 czerwca 2013, 15:11
cóż rzec, świetne!
Jarosław Baprawski
Jarosław Baprawski 25 czerwca 2013, 22:54
lux:)
zenit
zenit 6 sierpnia 2013, 22:34
ziomuś botem jesteś - niema cie
przysłano: 25 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca