Literatura

Czas (wiersz)

Andrzej Pacholec

Cola w szklance

miesza się z gazem

chce ciągle trwać

I poznawać świat

strzelać tekstami

rymem trzaskać

by rozum z mózgiem grały

w grę zwaną życie

i ślimak co pełznie

i odmierza czas

niech trwa

a szklanka ta

pustą zostanie.

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abc
abc 22 pazdziernika 2017, 08:48
Pointa niczym z wieszcza maltretowanego w szkołach, co do reszty może warto popróbować w hip-hopie.
przysłano: 21 pazdziernika 2017 (historia)

Inne teksty autora

Podróż
Andrzej Pacholec
O podzespole
Andrzej Pacholec
Lepie
Andrzej Pacholec
Szukałem
Andrzej Pacholec
Spacer
Andrzej Pacholec
Los i podmuchy
Andrzej Pacholec
Dziś
Andrzej Pacholec
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca