Literatura

*** [nie zamknę uszu] (wiersz)

nonFelix

nie zamknę uszu
zacznę sprzedawać kwiaty
w publicznych szaletach
sprawdzę smak fotokomórek i zużytych wacików

z twarzą przyciśniętą do przypadkowej
plastikowej szyby
liczyć będę pulsy w odciskach palców
w ulicznych naciekach
dotykał będę ust kciukiem
jakbym gasił na nich papierosy
będę wznosił się i padał
i padał

dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 11 lipca 2003

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca