Literatura

Když jsi v štěstí (wiersz)

J.F.Boleslavský

Když jsi v štěstí máš přátel mnoho,
jestliže však pravda jest, věř mi toho
neštěstí pak jestli nastane,
ze sta přítel jeden nezůstane.
Jaká víra, zlost, nevěra
vše působí zlé domnění,
že přátelstvo pro malou věc se rozdělí...

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 16 kwietnia 2009 (historia)

Inne teksty autora

Na moři...
Jaruszka
Pavučina
Jaroslava Mrackova
Motýl
Jaroslava Mrackova
Podzimní noc
Jaroslava Mrackova

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca