Literatura

pijak (wiersz)

mudbrush

ja z Tobą

Ty ze mną

nie może być przecież inaczej

ja Tobie

Ty mnie

w oczy się głęboko zatopisz

tylko tak otworzę butelkę

proszę jak zawsze

natchnienia… kropelkę

żebym jeszcze raz mógł zobaczyć

konturów zamazanie

poczuć woń odwagi

w anonsowanym milczeniu

za zdrowie Pań!

zapić tylko dniem szarawym

uśmiechnąć się wzrokiem zmętnionym

upić się znowu rozmyślaniem

szukaniem piękna w słoneczniku

dla mnie świecącego

dla Ciebie trawą zieloną szumiącego

czy tak?

aż tak?

łykniem bo odwykniem


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ataraksja
ataraksja 7 stycznia 2008, 15:25
O nieeee! Tak położyć wiersz?!
Zaczęłam czytać i ... pomyślałam "zaraz się rozkręci". A Ty tak skopałeś zakończenie :(( ... jest żałośnie, bo i jakiś niezdarny rym na końcu i jeszcze to krawęznikowe "łykniem"... Zapis do luftu. Ja to widzę tak:



ja Tobie
ze mną Ty
w oczach głęboko się zatopisz
nie może być przecież inaczej
tylko tak otworzę butelkę
proszę jak zawsze natchnienia kroplę
żebym jeszcze raz mógł zobaczyć
zamazanie konturów poczuć woń odwagi
w anonsowanym milczeniu

za zdrowie pań!
zapić dniem szarawym
uśmiechnąć wzrokiem zmętnionym
upić rozmyślaniem
szukaniem piękna w słoneczniku
dla mnie świecącym dniem
dla ciebie zieleniejącym ciszą

czy tak
bardzo
mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza) 7 stycznia 2008, 16:14
aj żałośnie - mocne słowo. ale dziękuje za komentarz.
Marek Dunat
Marek Dunat 7 stycznia 2008, 18:24
absolutnie nie . całkowicie zepsute . i nie tłumaczy autora nawet temat przewodni . nie tym razem .
przysłano: 6 stycznia 2008 (historia)

Inne teksty autora

luna
mudbrush (brzoza)
smak
mudbrush (brzoza)
po pojutrze
mudbrush (brzoza)
popisane
mudbrush
dziś noc
mudbrush
punkty
mudbrush
08.12
mudbrush
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca