Literatura

rozmowy wstępne (wiersz)

nonFelix

panie wood czy mogę mówić panu edward
wolałbym junior edward junior tak nazywali
tak podpisywałem się w korespondencji miłosnej
od czasu kiedy matka znalazła jeden z listów
i zadzwoniła na policję później nie mogłem wracać sam
ze szkoły do domu choć przecież nie było daleko
a jeśli uciekałem to patrzyli na mnie z pierwszego
i z drugiego piętra i twarze mieli tak blisko szyby
że z oddechów tworzyła się mgiełka jak gdyby dusze ich
przywierały do tych szyb na zawsze i pisali gotycką czcionką
edward junior na zużytych receptach na końcach kalendarzy
w miejscach przeznaczonych na ważne notatki o ślubach
o zawałach o traumach o wykorzystywaniu seksualnym fetyszach
o dzieciach które pokazując na mnie palcami krzyczały
i śmiały się przez łzy edwardzie junior nigdy niczego
nie osiągniesz jesteś nikim twoje sny są przeciętne
nie potrafisz opowiadać anegdot nie brylujesz
w towarzystwie nigdy nie trafia ci się
przygodny seks nie wiesz jak się ubierać
nie stać cię nawet na barszcze płynące
w mlecznych barach które wypełniają
studenci na emeryturze i ginsberg
czyta im swój skowyt bo sami
nie potrafią czytać i podsłuchają
jazz który wypełnia im
nawet im wypełnia
ten chaos im wypełnia
edwardzie junior


dobry– 9 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 4 lutego 2008, 06:57
Qrcze szósty raz do niego podchodzę...ciągle mi czegoś w nim brakuje i ciągle nie wiem czego...
chyba jestem za głupi:))))):P:X
Marek Dunat
Marek Dunat 4 lutego 2008, 08:28
non - rozwaliłeś mnie . dodaje do ulubionych i wnioskuje o gwiazdkę . sam też daję ocenkę . robię to nieczęsto naprawdę .
estel
estel 4 lutego 2008, 11:53
no to się doigrałeś. gratuluję.
Michał Domagalski
Michał Domagalski 4 lutego 2008, 16:48
Edward Davis Wood, Jr. miał interesujące życie. Bardziej niż filmy <sic!>
tajemnica
tajemnica 5 lutego 2008, 15:02
"a jeśli uciekałem to patrzyli na mnie z pierwszego
i z drugiego piętra i twarze mieli tak blisko szyby
że z oddechów tworzyła się mgiełka jak gdyby dusze ich
przywierały do tych szyb na zawsze i pisali gotycką czcionką"
rewelacja :)
gratulacje ;)
Usunięto 3 komentarze
przysłano: 3 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca