Literatura

nienasycenie (wiersz)

mudbrush

 

szepczą, że kreujemy wybierane nam wybory

prawdopodobnie

czekamy tylko na ten stan szczęścia odkarzania

sandałów z prochu prostej drogi

nawzajemnie

 

grupowo oddychamy ciężkim

powietrzem zostawianym przez tych z przodu

pełznących po kwiatkach

szelestnie natrętnie po cichu dogłębnie

w tą i z powrotem siedem

głównych razy

 

dłonie za duże gubią lecący skroplony smutek

skojarzony ze szczęściem

dłonie za słabe na utrzymanie serca

w dwóch częściach


niczego sobie 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Zły Miś
Zły Miś 24 lutego 2008, 19:47
Bardzo bliskie moim myślom, dlatego ja bym dopuścił. Pozdrawiam
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 24 lutego 2008, 21:04
Odkarzania? Czy ja o czymś nie wiem? Bo wydaje mi się że nie : P
Dobra trzecia strofa, reszta ujdzie. Prawda taka, że nie mam się o co czepić ; )
Marek Dunat
Marek Dunat 25 lutego 2008, 00:43
no witaj w domu panie mudbrush. zdaję się na poczucie piękna pana A.
whiteshrew
whiteshrew 25 lutego 2008, 09:08
Po za pierwszą zwrotką super, zwłaszcza

grupowo oddychamy ciężkim
powietrzem zostawianym przez tych z przodu
pełznących po kwiatkach
szelestnie natrętnie po cichu dogłębnie
w tą i z powrotem siedem
głównych razy

no kąsek pierwsza klasa :]
tajemnica
tajemnica 25 lutego 2008, 13:08
a nie odkażania? ;)
Dobry wiersz, i zgodzę się z "przedmówczynią" co do kąska pierwszej klasy :))
mudbrush (brzoza)
mudbrush (brzoza) 25 lutego 2008, 14:28
no chyba odkażania xD
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd 25 lutego 2008, 16:44
no chyba na pewno:D:D
kursywa w pierwszej cos mnie rozprasza.. i jakos dziwnie nie pasi:(
przysłano: 24 lutego 2008 (historia)

Inne teksty autora

luna
mudbrush (brzoza)
smak
mudbrush (brzoza)
po pojutrze
mudbrush (brzoza)
popisane
mudbrush
dziś noc
mudbrush
punkty
mudbrush
08.12
mudbrush
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca