Literatura

budzenie budzika przyszłości (wiersz)

frances

sssłodkawy przesmyk
marzeń
zamknął się dziś rankiem
na wpól gorącej cherbaty...i
trzasku pośpiesznych drzwi...
spowolnionych framug
samozapalnik wewnętrznej
kalkulacji przyszłości
przeobraził mózg w
okalającą pustkę
przyszłe momenty naWróciły
swój bieg
ku obecnemu niedokonaniu
gnieżdżąc macki w
swej przeszłości
mojej teraźniejszości
bez pardonu
oMamiły moje sekundy
niedocenionej wolności
skojarzeń

zostały
gniją bez podstaw
a może ku celu
zostania na zawsze..


.... widok matury w mglisty poranek 10.10.00



słaby– 27 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kaśka 11 lipca 2003, 13:02
chyba herbaty, nie chcę być złośliwa, ale może przyda sie na przyszłość
przysłano: 10 pazdziernika 2000

Inne teksty autora

jak ..
frances.. [lethal]
wybór wierszy
Andrzej Bursa
marzenia.mp4
frances
Safo Słoweńska
negatywka&frances
tomik Nie wierzę w nic
Kazimierz Przerwa - Tetmajer
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca