Literatura

*** (to jeszcze nie teraz) (wiersz)

Dr Fleischmann

 

Godzina do zamknięcia ostatniego

spojrzenia, minuta po 22.

Patrzymy po sobie jak psy gotowe na atak,

lecz to jeszcze nie teraz.

 

Obracam w palcach kostkę białej czekolady,

ty to samo robisz ze mną.

Jeszcze włosy i kasztanowe zderzenia rzęs,

stymulujące chorobę.

 

Wkrótce postawimy i pójdziemy

na swoje,

lecz to jeszcze nie teraz,

lecz to jeszcze niebardzo.


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 17 lutego 2010, 19:20
Zawieszenie. Oczekiwanie. Niby nic się nie dzieje, ale czuć napięcie.
przysłano: 16 lutego 2010 (historia)

Inne teksty autora

Krakuf
Adam Zlewak
Origami
Adam Zlewak
Vagina denata
Dr Fleischmann
Na śmierć
Dr Fleischmann
*** (ładnych kilka dni)
Dr Fleischmann
Ginekrolog (żniwa)
Dr Fleischmann
Go-Go danse (macabre)
młody bandyta
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca