Literatura

zaczepki przepychanki (wiersz)

nonFelix

To bardzo proste, ale pomyślałem: to bardzo proste, może komuś się spodoba?

 

Ale czy my się znamy
może piliśmy razem piwo
oglądaliśmy zachód słońca
spotkaliśmy się w windzie ale
spuszaliśmy wzrok i nie rozmawialiśmy
jechaliśmy tym samym tramwajem kiedy coś
się stało albo zaraz powiesz że oglądasz mnie przez lunetę
ze swojego pokoju przy zgaszonym świetle
pijąc herbatę a może to jakiś zbieg okoliczności
kosmiczna pomyłka przypadkowe przecięcie bo przecież
leszczyńskich jak mrówków a każdy ma swoje konto
na przynajmniej trzech portalach społecznościowych
i przynajmniej dwa do których zapomniał hasła
i teraz nie może skasować konta tylko obserwuje
rosnącą liczbę znajomych których nie zna ale w jakiś dziwny sposób
ma nadzieję że to podnosi jego status towarzyski
choć nie ma to tak naprawdę znaczenia ponieważ
wszyscy ich znajomi są już tak naprawdę żonaci
albo zamężni albo po rozwodach z dwójką dzieci
i niepoważną opiekunką z problemami
które bezskutecznie próbują rozwiązać alkoholem
czy poznawaniem nowych ludzi w klubie
których potem zaczepiają
na popularnych serwisach
po roku pisząc "co u ciebie"
"to co zwykle" odpisują
i na tym urywa się kontakt?


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Kliner Ka.
Kliner Ka. 25 marca 2010, 17:30
Dobre. Relacje w dzisiejszych czasach są mocno popieprzone między ludźmi...Dziwne.
Marcin Sierszyński
Marcin Sierszyński 26 marca 2010, 11:24
Obiecanki macanki.
estel
estel 26 marca 2010, 11:26
Koment o obiecankach jest mój. Nie przelogowałam się. :)
Dominika Ciechanowicz
Dominika Ciechanowicz 27 marca 2010, 21:46
Jesteście jedną osobą? Dr Estel and Mr Marszyński?
Tekst niezły. Albo może: niezły temat, bo momentami zbyt dosłownie.
Figa
Figa 28 marca 2010, 14:44
o, coś dla mnie. dobre, dobre!
przysłano: 25 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca