Literatura

opieka paliatywna (wiersz)

nonFelix

bardzo proszę, aby nie komentować tego tekstu

 

nie ma prędkości która zagłuszy
pachnąca łąka wysoko ręce
ki my żyjemy zawsze zdążymy
człowiek istota myśli opieka

a pod stopami lekkie mrowienie
kto pierwszy złapie dobiegnie pierwszy
czterej pancerni po wio senny deszcz
powrócimy wierni na niebie chmury

wilgoć w powietrzu ta twarz przetarta
odbija oczy okula dła dła
przecież musisz jeść ludzie jedzą ą
otwarte okno uciekniesz szybciej

łatwiej wylecisz słońce spojrzało
po twarzy plecie pamiętasz zapa
przecież nie chcesz um powiedz nie chcesz um
jeszcze śpisz śpisz śpisz śpisz śpisz śpisz?


dobry 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Karol Dejman
Karol Dejman 3 kwietnia 2010, 20:34
Ładnie grasz słowem.
Pozytywnie.
Kasia     Czyżewska
Kasia Czyżewska 4 kwietnia 2010, 18:06
nie skomentuję. cieszę się, że przeczytałam.
teo 6 kwietnia 2010, 12:19
nie jestem pewien czy czasem ten lingwizm nie zaciemnia tekstu.
przysłano: 28 marca 2010 (historia)

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca