Literatura

Dworzec Malbork (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

 

jeszcze

można wszędzie się spóźnić

na każdy ekspres na każdy podmiejski

na każdą godzinę otwarcia

 

jeszcze

można wszędzie zdążyć

na kolację w ramiona kobiet

a dalej już wszystko ułoży się samo

 

jeszcze

można przyjść za wcześnie

popełnić faux pas narobić bałaganu

wylać dziecko z kąpielą

 

jeszcze

można dociekać

która chwila jest najwłaściwiej usytuowana

na wykresie przeoczeń

praktycznej normy

rozkładu jazdy


dobry+ 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Olivia B.
Olivia B. 1 września 2010, 15:41
Albo mam jakąś paranoję, albo tu Stachurą zapachniało. :)
Trafia do mnie.
Jacek
Jacek 1 września 2010, 15:54
"Jeszcze możemy w dżungli ludzkości siebie odnaleźć"

Poza tym nie mam uwag.
Jacek
Jacek 1 września 2010, 15:58
oczywiście "zdążymy".
Figa
Figa 1 września 2010, 21:09
szkoda, że nie Lębork
Marzena
Marzena 1 września 2010, 23:52
"wylać dziecko z kąpielą", ale błagam Cię:).....!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 4 września 2010, 13:21
o! i to mi się podoba. bez specjalnych udziwnień, przeładowań. tutaj rzeczywiście widzę oczami osoby obserwującej ludzie przeszywających dworzec i mimo że uwaga skupiona jest na ludziach to gdzieś z dalszego planu wciąż macha do nas dworzec.
przysłano: 1 września 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca