Literatura

Nietzsche (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

 

 

 

teraz już nigdy

nie powrócisz do Akademii

choć opuściłeś ją tylko na krok

być może nigdy w niej nie byłeś

 

spójrz –

czy powiesz że ten ktoś popadł w obłęd

to myśmy oszaleli

 

czyż nie trzeba wam

porządnie przetrzepać skóry

zbyt grubej zbyt aksamitnej

boście ślepi

 

herr Zaratustra

został właśnie

wypisany ze szpitala 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 14 listopada 2010, 13:09
opuszczanie na krok jest dość popularne, szkoda że w tym tekście również musiało się przydarzyć. akademie nawiedzane są duchami osób, które nie miały z nimi nic wspólnego. o ile duch pozostaje nie naruszony, nie jest to powodem do zmartwień. gorzej, gdy akademie bawią się we fragmenty.

geniusz to czy szaleniec? ale Alicją można podsumować, że tylko wariaci są coś warci.
przysłano: 3 listopada 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca