Literatura

Połczyńskie rozmowy a.d. MCMXCIX (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

 

muszę ci szczerze powiedzieć
że zawsze się boję
kiedy słucham dzwonów o lepkich porach
szczególnie gdy dzwoni mi tylko w jednym uchu –
wtedy dostaję wulkanicznej obsesji
iż On właśnie odszedł

 

bo wówczas na sto procent
zostaniemy wygnani z Rzymu
w którym i tak po części
zamieniono katedry na szulernie –
mówiąc prosto z mostu
dostaniemy deport na przegrana stronę
murów Jerycha
 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Waris
Waris 11 grudnia 2010, 14:32
- fajnie brzmi : ...wulkaniczna obsesja." .pozdrawiam.
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 24 grudnia 2010, 14:44
czy da się żyć w stałym zagrożeniu? codzienny niepokój, obawa, że już za chwilę wszystko może się skończyć.
przysłano: 9 grudnia 2010 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca