Literatura

Wielka miłość (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

przed tobą niczego nie da się ukryć
ty i tak wszystko wiesz
domyślasz się chyba o co mi chodzi
dawno się nie widzieliśmy
wiele się w tym czasie zmieniło
t o   n i e   b y ł a   w i e l k a   m i ł o ś ć
na sto procent nie była
jestem tego pewna
naprawdę –
chcę żebyś zabrał stąd swoje rzeczy
ale rozmawiać z sobą chyba możemy
mogłam to jeszcze trochę pociągnąć
jakieś parę miesięcy
przede wszystkim ze względu na ciebie
jednak tak będzie z pewnością uczciwiej
wiem nie masz czym teraz wrócić do domu
przepraszam głupio wyszło bardzo głupio możesz tu zostać na tę noc
nic się w sumie nie stanie nie pozabijamy się chyba
jak bardzo chcesz to pojadę na Ursynów
albo rozłożę kalimatę na podłodze
a ty na wersalce jakoś
j e s t e ś   m o i m   g o ś c i e m
a gości się nie wyrzuca
n i g d y
przecież

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Tomasz Smogór
Tomasz Smogór 12 stycznia 2011, 14:57
*karimatę
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 22 stycznia 2011, 10:14
kurcze, to takie gadulstwo stereotypowej kobiety z mężem alkoholikiem, niby źle, ale przecież się go nie pozbędzie. ale mimo wszystko sporo tu niepotrzebnych zawijasów.
Jacek
Jacek 22 stycznia 2011, 12:46
a nie karimatę?

Poza tym troszkę utonąłeś w obrazowaniu jak z Nowej Fali. Troszkę jak z Nowej Fali. Odmetaforyzowałeś ten wiersz, zupełnie, stawiając właściwie wyłącznie na sytuacyjność i warstwę językową sensu stricto. Nie wiem, czy był to zabieg trafiony. Sądzę, że wyszedł Ci potok niepotrzebnych słów...nie w całej rozciągłości, ale miejscami zwyczajnie się powtarzasz.
przysłano: 12 stycznia 2011 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca