Literatura

* * * (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

czaszka jest miejscem
głośnych rozmów
za które płaci się
banknotem z tkanki psychicznej

 

pozostaje chłód
(mimo podniesionego kołnierza kurtki)
i obcość
wykutego na pamięć
ciała

 

Mozart
nie jest już lękiem
Salieriego
 


dobry 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marzena
Marzena 11 lutego 2011, 19:53
"pozostaje chłód
(mimo podniesionego kołnierza kurtki)
i obcość
wykutego na pamięć
ciała", tak mi się jakoś nasunęło : "parasol nie chroni od łez"
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 13 lutego 2011, 10:15
no tak schizofrenie i niedocenienie siebie samego skutkują strasznymi czynami, jakby mord miał to uciszyć.
Mikołaj Maćkowiak
Mikołaj Maćkowiak 14 lutego 2011, 17:56
Ja na bdb, zwłaszcza za ten "banknot z tkanki psychicznej".
A Zet
A Zet 15 lutego 2011, 18:39
Tak jak Mikołaj M. Za banknot z tkanki psychicznej...
przysłano: 8 lutego 2011 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca