Literatura

* * * (wiersz)

Voyteq Hieronymus Borkowski

Ich heiße Joseph K. -
jestem chorym człowiekiem Imperium
jestem nieco zapomnianą patologią public relations

 

swego czasu
zostałem pojmany
przez legionistów Marka Aureliusza
za co
jestem pełen wdzięczności

 

teraz
z należytym znużeniem
segreguję owoce
z wężowej skóry

 

jako potomek trzynastego plemienia
błogosławię złote jelenie
i myśliwych o różnym stopniu
toksyczności

 

my name’s Dirty Harry
 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 15 lutego 2011, 15:31
o ile potrafię zrozumieć związek Józefa K. i Marka Aureliusza, to nie widzę tu już miejsca dla Brudnego Harrego. z całego tekstu to podoba mi się tylko:
"przez legionistów Marka Aureliusza
za co
jestem pełen wdzięczności" - przez to wybijające się za co i ostudzenie emocji we wdzięczności. reszty nie widzę.
estel
estel 23 lutego 2011, 22:19
Zdecydowanie za dużo postaci, za dużo z nimi związanych wątków. Właściwie taki natłok przymiotów, że trudno dostrzec zamysł i spoiwo.
przysłano: 10 lutego 2011 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca