Literatura

jak powiedzieć (wiersz)

Paweł P. Michalak

jak powiedzieć
że niebo straciło barwy
jak powiedzieć
że kwiaty pachną szarością
jak powiedzieć
że sens jest bezsensem
jak powiedzieć
to kim nie jestem
gdy ty patrzysz
w szybę w me oczy
i widzisz w nich
sen nie wyśniony
jak płatek śniegu
na łące wśród nocy
zamkniętej w dłoni
i patrzysz
ja patrzę
i wiatr do serca się wdziera
i patrzysz
ja patrzę
nie widać nieba
mówimy ciągle do siebie
a cisza odbija się echem
od oczu
od serca
od ust
splecionych smutnym uśmiechem
tak pragnę
ty pragniesz
dwa słowa powiedzieć
a cisza odbija się echem


fatalny 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
olkka
olkka 8 maja 2004, 23:51
pikny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
przysłano: 16 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca