Literatura

Trzy podstawowe zasady relacji interpersonalnych w obrębie neoliberalnego społeczeństwa otwartego (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

Trzy podstawowe zasady relacji interpersonalnych w obrębie neoliberalnego społeczeństwa otwartego (które pogardza Platonem i Heglem albo nic nie wie o ich istnieniu)

 

 

1. Nigdy nie dawaj niczego za darmo, bez względu na: pokrewieństwo, powinowactwo, małżeństwo, narzeczeństwo, przyjaźń, koleżeństwo, seks, znajomość, sąsiedztwo, hierarchę służbową!
2. Nigdy nie dawaj więcej, niż musisz, a staraj się zawsze mniej, niż proszą (rób to tak, żeby dostający był bardzo wygłodniały, nie mógł ustać na nogach i każ mu jak najdłużej czekać)!
3. Zawsze wszystko odbierz, jeśli tylko możesz, z jak największym procentem i jeszcze pozuj przy tym na filantropa à la św. Jan Jerozolimski!


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Marzena P.S.
Marzena P.S. 28 marca 2012, 13:40
..., a ja się nie zgadzam..., buuuu:(
Rita 28 marca 2012, 14:15
Ja chyba u Ciebie Wojtku na etat wyłapywacza zjedzonych literek się najmę:)
W wytłuszczonej zasadach RELACJI INTERPERSONALNYCH -a-wyszło sobie z pierwszego słowa, a w drugim - l - zastapiło - n - chwilowo (interpersolalnych) :)

Pozdrawiam.
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Droga Rito...! Z podziękowaniem, ucałowanie dłoni...
przysłano: 27 marca 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca