Literatura

Selbstporträt in einem halben Jahrhundert, praktisch (wiersz)

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

mam kilka stosownych łyżeczek
dobrze wyćwiczonych przy piciu herbaty
a poza tym
posiadam jeszcze przekorne popielniczki
na każdą niestosowną okazję

 

zastanawiam się często
dlaczego
nicość jest rodzaju żeńskiego
a gówno nijakiego

 

wierzę przede wszystkim
w ciągle spóźnione pociągi
i szalonych prowokatorów

 

moim skromnym zdaniem
jest tego aż nadto
bym swoim sofistycznym grymasem
zabrudził co najmniej
połowę zmarginalizowanej ściany
infamii
i anatemy
 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
afronautix
afronautix 18 maja 2012, 20:59
myszcz! allahy bić!
Justyna D. Barańska
Justyna D. Barańska 19 maja 2012, 10:48
a ja nie znam na tyle niemieckiego, żeby ogarnąć tytuł, a jak mam być uboga o tytuł, to już lepiej wcale nie czytać :>
Mithril
Mithril 20 maja 2012, 08:27
........................tradycyjne - nic tu
przysłano: 18 maja 2012 (historia)

Inne teksty autora

Bydgoszcz, sobota 30 maja 2015 roku
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Partykuły modalne
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz niewymuszony
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca