uwalnianie
jak dziewicy z ubrania
na moment przed pierwszym razem
obieranie
na podobieństwo cytryny ze skóry
i tak skończy żałością wyciśnięcia w herbacie
zrywanie
szarości papieru z pocztowej przesyłki
której zawartość będzie radością lub rozczarowaniem
wyszarpywanie
zbędnego owłosienia – z łagodnością zwane depilacją –
danina złożona urodzie -
przemoc
w pospolitości i banale
bez refleksji nad koniecznością poczynań