cienkie linie

Evit-ka

smukłe stworzenia
umieszczone przykładowo
między przyzwoitością a brakiem skrupułów

i inne zupełnie
te pochodzące z dłoni
takie od długości życia i powodzenia w miłości

z dzieciństwa natomiast
pamięta się te ze szkolnych zeszytów
bo miały ułatwić naukę kształtnego pisania odręcznego -

cała ich kolekcja schowana za wczoraj
nakreślona na milimetr przed dziś
podobne do zmarszczek i wskazówek zegarka

przecinające się lub równoległe
ciągłe albo przerywane
zanikłe w połowie drogi ku...
Evit-ka
Evit-ka
Wiersz · 5 lutego 2013
anonim