Literatura

Dziadek (wiersz)

Konrad Koper

Przeżył porządnie życie

i dumnie chodzi po świecie.

Niech komuś „ podwinie się noga”

a dziadek zawoła o pomstę do Boga.

 

Gdy staruszek zawinił,

 swój charakter zmienił.

Przestał być zarozumiały

i stał się wyrozumiały.

 

Na stare lata, zrozumiał ułomność świata.


niczego sobie 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 28 marca 2013, 10:20
jak dziadkowi, chociaż nie każdemu przystoi
Mithril
Mithril 29 marca 2013, 07:24
...do bani
Doremi
Doremi 29 marca 2013, 11:06
Rymowanka w której dziadek zmądrzał...
stał się wyrozumiały a nie zarozumiały :)
przysłano: 28 marca 2013 (historia)

Inne teksty autora

Mgła
Konrad Koper
O moim życiu
Konrad Koper
Ziemia
Konrad Koper
Woda i chleb
Konrad Koper
Cząstka
Konrad Koper
Medal
Konrad Koper
Taniec
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca