kuszenia cena
Evit-ka
(przestroga nie tylko dla dzieci)
KUSZENIE – ze swej istoty
zazwyczaj przynosi kłopoty:
od dziecka już ambarasy
gdy skusi się przy grze w klasy
i Ewa swawolną była
gdy jabłkiem Adama kusiła -
skuszenie się za to na ciastko
zrujnuje figurę – jej własną
Zenka zaś skusił Władeczek
wódeczki na kieliszeczek
od chwili tej się zaczęło
niszczenia wątroby dzieło
są tacy co mają za śliczne
kuszenie gdy erotyczne -
a ono choć ciałolubne
w efekcie też bywa zgubne
z kuszeniem – i siebie i innych
- nim wdepniesz w ów zabieg dziecinny -
weź radę od wróżki Magdusi
CZY ABY KUSZENIE NIE ZDUSIĆ???
i wybierz – rozsądny biedaku -
życiorys BEZ POKUS I SMAKU
a poza tym jest zabawa, bo/kiedy jest przewrotność