Literatura

natura szoku (wiersz)

Evit-ka

szok polega na
przeistoczeniu się poczwarki w motyla
i dysputy o Reymoncie w miłość

może zaistnieć i jako
przejście rzeźby lodowej w formę przerażająco ciekłą
a jeszcze gorzej w wodę co wyparowała

występuje też w charakterze
zdumienia szybkością przybywania siwych włosów
i myśli

kłopot z szokiem polega zaczyna się zawsze wtedy
kiedy przestaje on robić wrażenie
 
 

wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
abojawiem 16 czerwca 2013, 15:18
i legnie i czyni, czy nie za dużo dobrego w jednym. w każdym innym przypadku (polegania i czynienia swojego /sobie nawzajem/) nie, a nawet zawsze za mało
przysłano: 16 czerwca 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca