Mieszkam przez ścianę z Żydem

Voyteq Hieronymus de Borkovsky

Mieszkam przez ścianę z Żydem czyli wariacja na temat zapisu w Dzienniku z soboty 23 kwietnia 2011

 

mieszkam przez ścianę z Żydem

mieszkam przez ścianę czyli w tym samym pokoju

 

z Fenactilem Depakiną Ataraksem Pernazyną i Diazepiną

na pewno nie z Chlorprotixenem

 

z coca - colą zero sałatką śledziową lodami truskawkowymi i czarną herbatą

byle nie cynamonem wątróbką baraniną kozim serem i miodem

 

z Eurypidesem Plotynem Heglem Crowleyem i Frankiem O'Harą

jednak nie mając nic wspólnego z Friedrichem Engelsem i Józefem Tischnerem

 

mieszkać ze ścianą to znaczy być Żydem

mieszkać w pokoju to znaczy być ścianą

Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Voyteq Hieronymus de Borkovsky
Wiersz · 25 czerwca 2013
anonim