Literatura

stara poetka (wiersz)

Evit-ka

co to wie, wiem, wiesz, wiemy, wiecie
i oni też wiedzą że kulturalnie jest
powiedzieć o niej starsza
tyle że nie bardzo wiadomo po co

bo w starej - ani nawet w starym -
nie ma przecież nic obelżywego
co więcej - z małymi wyjątkami -
jest na ogół przeciwnie:

bo stare poetki/ poeci
(krawcowe i krawcy fryzjerki i fryzjerzy)
posiadają skarb - mądre oczy
oraz myśli i ręce starych ludzi

zazdrościć? (nie) zazdrościć?...
nim dorosnę do niej za chwilę
tylko w starości? -
już mi żal

przedwcześnie?


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 19 grudnia 2013, 08:50
...świetne, zajebiste - samo życie!
przysłano: 18 grudnia 2013 (historia)

Inne teksty autora

więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca