Literatura

granatowy kryształ [d] (wiersz)

das

to mówi zielona karta tarota

chłodny ogień który zstępuje
na ludzi mieszkania i rzeczy
tam gdzie ja idę tam on idzie
werset ogień krzew płomień
spójna logicznie idea JHWH°
 
bo-logika-usuwa-te-zaklęcia:
odczynia-i-mówi-na-pustyni
ustami zwykłych kabalistów
studenci-hebraistyki-mówią:
nadal-płomień-ogień-werset
spójna logicznie idea JHWH°
 
to mówi zielona karta tarota
chłodny ogień który zstępuje
na ludzi mieszkania i rzeczy
sens tetragramu transgresja
w ciszy osiedlowych bloków
spójna logicznie idea JHWH°

niczego sobie 1 głos
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Usunięto 1 komentarz
przysłano: 16 marca 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca