Literatura

Dla ciebie odczarowałem czas (wiersz)

Patryk Robacha

 

Posłuchaj, 

co dziś mam

do powiedzenia, 

do narysowania.

 

Ty nie żałuj,

ty nie płacz,

ty uspokój się w ogóle!

 

Przecież wziąłem już

do ręki cyrkiel.

 

Patrz! 

Okrąg cyrklem toczę,

kredką punkty znaczę,

do których

wracać możemy 

kiedy zechcemy.

 

 

 

 

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 22 listopada 2018, 21:01
Arcyciekawy !!
Prosto i bogato !!
Arian
Arian 22 listopada 2018, 21:16
czasu nie ma, a co robią zegary?
Patryk Robacha
Patryk Robacha 22 listopada 2018, 21:18
Arian, odmierzają ludzkie pojęcia.
Arian
Arian 23 listopada 2018, 12:29
prawie trafiłeś
A.
A. 25 listopada 2018, 22:50
Te słowa mają moc.
przysłano: 22 listopada 2018 (historia)

Inne teksty autora

Ważne
Patryk Robacha
Łapy precz od poetów
Patryk Robacha
erotema wzajemności
Patryk Robacha
dzisiaj prawie jutro
Patryk Robacha
(...)
Patryk Robacha
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca