Literatura

WULKANIZATOR (wiersz)

marcin_korpanty_wiersze

Zwracam uwagę na tajniki przyczepności płci
w całym sezonie zbieżnych nam emocji,
gdy w lawinowej rozpuście kuszą i drażnią.
 

Reguluję ciśnienie, zmniejszając ryzyko zawału o połowę.
Co więcej, okresowo poprawiam krążenie otoczenia,
nie dając się zwariować: wentyl tlenu do mózgu drożność.

Nie chodzi stricte o Ciebie, wyjątkowo o stan dróg życiowych,
domniemanych nawierzchni społecznych, w ramach lekcji pokory
przeżegnaj się, zmień tryb świateł na nocne i opony na zimowe.

 


słaby+ 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 16 lutego 2023, 13:12
Przekombinowany !!
przysłano: 16 lutego 2023 (historia)

Inne teksty autora

PRZYSCHNIĘCIA
marcin_korpanty_wiersze
INTELIGENCJA W CIELE BRYTU
marcin_korpanty_wiersze
MONSTER
marcin_korpanty_wiersze
BEZ SERCA
marcin_korpanty_wiersze
MUZEUM
marcin_korpanty_wiersze

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca