Literatura

Wiersz czwarty (wiersz)

Arkadiusz Pokora

Zaśpiewał o tym ptak szczęśliwym głosem
że miłość idzie do ludzi
by uszu twych nie ranił
smutny głos samotności.
Do życia nie trzeba być
przygotowanym na piątkę
bo na sprawdzianie z życia
czas i tak nas złapie na ściąganiu.
Dołożyło życie starań
by w nas nadzieje zabić
no a ona sprytnie się ukryła
dniem w słońca promieniach
nocą w księżyca blasku.

 


niczego sobie+ 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 24 listopada 2023, 09:10
- "Do życia nie trzeba być..."
- "...bo na sprawdzianie z życia"
- "Dołożyło życie starań..."

Za dużo życia w "życiu", tekst powala naiwnością. Bardzo słabo.
przysłano: 23 listopada 2023 (historia)

Inne teksty autora

Wiersz dziewiąty
Arkadiusz Pokora
Wiersz ósmy
Arkadiusz Pokora
Wiersz siódmy
Arkadiusz Pokora
Wiersz szósty
Arkadiusz Pokora
Wiersz piąty
Arkadiusz Pokora
Wiersz trzeci
Arkadiusz Pokora
Wiersz drugi
Arkadiusz Pokora
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca