Literatura

Wiersz dziewiąty (wiersz)

Arkadiusz Pokora

Tak ciężkie są moje ręce
gdybyś podała mi swoje
to moje ręce natychmiast
zgubią ciężar samotności.
Cicho serce
ona już chyba wie
musimy trochę poczekać
w najgorszym przypadku
będzie szach mat
lecz jeśli dopisze nam szczęście
na tronie usiądzie miłość.

 


niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mirek
Mirek 5 grudnia 2023, 09:39
Na "dzień dobry" moje, mi i moje.
Dopełniaczówka "ciężar samotności) wydaje się nieco sklepana.
Puenta licha, ale można się takowej spodziewać po treści.
przysłano: 4 grudnia 2023 (historia)

Inne teksty autora

Wiersz ósmy
Arkadiusz Pokora
Wiersz siódmy
Arkadiusz Pokora
Wiersz szósty
Arkadiusz Pokora
Wiersz piąty
Arkadiusz Pokora
Wiersz czwarty
Arkadiusz Pokora
Wiersz trzeci
Arkadiusz Pokora
Wiersz drugi
Arkadiusz Pokora
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca