Literatura

Numer (wiersz)

Marcin Olszewski

Wielocyfrowe numery z dalekich Wysp Naiwności

Chcesz porozmawiać? Nie ma problemu. Płać i płacz

To później jak otrzymasz rachunek. Na razie mów, dużo

Im więcej mówisz, tym więcej będę pytać. Odwracać

 

Uwagę od czasu minut i kosztów

 

Potrzebujesz tego, nie? Nie martw się. Zawsze czekam

Jesteś samotny, nie masz kim rozmawiać? Masz problemy?

Rozwiążemy je razem. Przeprowadzę Cię przez taką drogę

Jakiej jeszcze nie przeżyłeś. Nie jesteś sam. Ja i moje minuty

 

Też jesteśmy z Tobą. Oby jak najdłużej

 

Nie, nie rozłączaj się jeszcze. Jak się teraz rozłączysz

Nie poznasz największej tajemnicy która doprowadzi Cię

Do szczęścia, pieniędzy, miłości. Zadam tylko kilka pytań

Mogę być dla Ciebie wróżką, kochanką. Wybierz, proszę

 

Wybierz proszę mój numer. Zadzwoń

 


niczego sobie 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 27 kwietnia 2024 (historia)

Inne teksty autora

Wartość
Marcin Olszewski
Bez limitu
Marcin Olszewski
Bezdomny
Marcin Olszewski
Deadline
Marcin Olszewski
Ragana
Marcin Olszewski
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca