Ojcze jedyny, uchowaj nas od złego,
Od wiary, miłości, wszystkiego ludzkiego.
Uchowaj nasze dusze od przyjaźni, radości,
Pozwól nam zniknąć w otchłani nicości.
Wysłuchaj naszych modlitw, skarg i zażaleń,
Wysłuchaj modlitwy i przywróć nam wiarę,
Że kiedyś to wszystko w gruzy się zmieni,
Że przyjdziesz i zniszczysz życie na ziemi.
Boże jedyny, tak przywróć nam wiarę,
Byśmy przetrwali ludzkości karę.
Byśmy ujżeli jak chaos powraca,
I skalane Pasje w popiół obraca.
Boże wszechmocny, uchowaj nas od złości,
Od nadzieji, przyjaźni, ludzkich namiętności.
Ukaż nam świat godny Twej wielkości,
Ukaż nam świat pozbawiony miłości...
przepraszam moze i wymagal pracy i przemyslen ale ten poziom poezji to nie dla mnie....
Nie zgadzam sie.