Literatura

czekając na zmartwychwstanie (wiersz)

nonFelix

( zwłaszcza za ostatni dwuwiersz, chociaż patrzenie w oczy zakrawa na drobną perwersję - przyp. Szluger_po_egzaminie)
ziewając od ucha do ucha
paląc papierosa za papierosem
robiąc sznyty na ręce
wraz z każdym mijającym stuleciem
czekamy na zmartwychwstanie

chciwe wróżki obiecywały nam
wieledzieci,życiedługieiszczęśliwe
no i dużo pieniędzy bo pieniądze
tak łatwo zmieniają właściciela
szczególnie jeśli mamy do czynienia z kłamstwami

odizolowani od żywych
wyrwani z krainy rzeczywistości
zamknięci w klatkach swoich własnych grzechów
po trzeciej stronie lustra
czekamy na zmartwychwstanie

(zmartwychwstanie jak zwykle ma czarny stanik
i rozbiera się zamaszyście patrząc ci prosto w oczy)

niczego sobie 10 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Cyryl 12 czerwca 2002, 22:32
Zmartwychsanie w czarnym staniku ? mam zbyt bujną wyobraźnię... :) ale obraz przemawiający, nawet bardzo...
Herszełe z Ostropola
Herszełe z Ostropola 12 czerwca 2002, 23:57
Hm, ciekawe ilu naprawdę meżczyzn znalazło się po "trzeciej stronie lustra"...
Maciuś vel inaczej 13 czerwca 2002, 01:02
Przesadzasz, a to nie sprawdza się poza ogrodnictwem. Mogło być lepiej gdyby nie epatacja, tak zwanymi, "szokującymi" wyznaniami. Po prostu - więcej treści, mniej pitolenia!
AandT 20 czerwca 2002, 01:30
zbyt doslowny, za malo liryki, na granicy prozy. Choc pewnie i tak polowa czytajacych nie zrozumie ...
Zgadzam sie tez z komentarzem error - za duzo egzaltacji w odniesieniu do tych "szokujacych" scen stanikowych. W czerni - uh - ilez perwersji w tym zmartwychwstaniu.
ktosktokocha 18 marca 2003, 18:53
hmm poczatek niezaspecjalny natomiast zakonczenie w moim guscie
ktosktokocha 18 marca 2003, 18:54
hmm poczatek niezaspecjalny natomiast zakonczenie w moim guscie
przysłano: 12 czerwca 2002

Inne teksty autora

jesteś pełna
nonFelix
po przebudzeniu
nonFelix
wyjdź na ludzi
nonFelix
nienie
nonFelix
yass
nonFelix
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca