Literatura

znowu ma się na nawałnicę (wiersz)

nitjer

kazała mu trzymać ręce
poza nawiasem ud

by mogły bez ust annie mnożyć
dzieląc obie strony przez dwa

sposoby dojścia do gniazd
epitetów krążących

niżej niż jaskółki

niczego sobie 4 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
ew
ew 28 czerwca 2007, 06:41
dech mi zaparło , się przyznam , nitjer . Wreszcie przeczytałam coś Twojego , co długo w pamięci zostanie . Pewnie jeszcze tu wrócę i dokończę komentarz , na razie tylko chylę czoła panie poeto
Marek Dunat
Marek Dunat 28 czerwca 2007, 09:48
się przychylę do komentarza ew, choć te nawiasy ud mi się z krzywymi nogami kojarzą . skondensowałeś jednak słowa w sposób mistrzowski.
Hekate
Hekate 28 czerwca 2007, 17:45
Fakt. Dobre mocne i epigramatyczne. Problem w tym, że ja znowu chciałabym interpretować nie tak jak trzeba ;)
To znaczy w kręgu tworzenia, a nie w kręgu przedmiotów poza znakami.
Matko, egzamin pada mi na mózg, pewnie i tak nikt nie zrozumię co ja tu sobie pod nosem bełkocę...
W każdym razie daję znak, że wiersz niezwykły i wrócę do niego z czystym poegzaminacyjnym myśleniem.

:)
nitjer
nitjer 28 czerwca 2007, 18:14
Ew :) Też pod wrażeniem jestem. Twojego odbioru tego wiersza. Utrafiłem tym razem w Twoje czytelnicze upodobania. Cieszę się bardzo. Także z tego, że zamierzasz wrócić tutaj. Dziękuję Ci za szalenie miłe słowa i zapraszam serdecznie :)

Anathema. Dziękuję za słowa uznania. Skojarzyłeś na luzie :) Też miewam podobne skojarzonka. Ale tu wolę spojrzeć jednak nieco wyżej i dostrzec coś tak magnetycznie przyciągającego, że uniemożliwi mi zauważenie nawet rzeczywiście krzywych nóg :)

Hekate :) Cieszę się, że wiersz Cię zatrzymał i zachęcił do interpretowania po swojemu. Bardzo fajnie, że chcesz wrócić do wiersza i że już teraz Twój jego odbiór tak mocno pozytywny.

Dziękuję Wam wszystkim za przeczytanie oraz komentarze. Pozdrawiam serdecznie :)))
Marek Durczyk
Marek Durczyk 29 czerwca 2007, 10:54
Oj, Oj . No nie powiem . Zadowoliłeś mnie artystyczną wizją . :)
nitjer
nitjer 30 czerwca 2007, 18:22
Panie Marku. Dziękuję za tak przychylny odbiór tego utworu.

Pozdrawiam.
Wena
Wena 9 lipca 2007, 11:40
Byłam tu nie raz i pewnie wiele razy jeszcze tu będę.
Pozdrawiam Cię serdecznie :))
nitjer
nitjer 10 lipca 2007, 18:16
Krysiu :) Zaglądaj jak najczęściej. Każda Twoja wizyta zawsze tak mocno mnie cieszy.

Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie :))
przysłano: 28 czerwca 2007 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca