Literatura

Jestem sam (wiersz)

Sebastian Bukiel

Coś dziwnego dzieje się
Siedzę tu już jakiś czas
Patrzę na to co było
Patrzę na to co jest
Na to co będzie nie patrzę
Wszystko jest takie ogromne
Wszystko jest takie dziwne
I puste jest od wewnątrz

::w
Spoglądam na twarze co otaczają mnie
Twarze nieznane i bardzo straszne
A oczy mają tak jaskrawo wściekle
Tyle twarzy jest wokół mnie
A ja jestem sam, całkiem sam

Ławka na której siedzę
Zdążyła zblednąć i wygiąć się
Ci którzy tu ze mną siedzieli
Już dawno się rozeszli
Każdy z nich wybrał inną drogę
Każdy z nich wybrał złą drogę
Robi się ciemno i mija kolejny dzień
Siedzę sam, a obok mnie butelka po winie
Wszystko jest takie blade
I puste jest od wewnątrz

::w
Spoglądam na twarze co otaczają mnie
Twarze nieznane i bardzo straszne
A oczy mają tak jaskrawo wściekłe
I mimo iż tyle twarzy jest wokół mnie
To ja jestem sam, całkiem sam


wyśmienity 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 stycznia 2000

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca