Literatura

fraszka (wiersz)

WITUSZA

EMERYT

 

Czy widziałeś jak pies stary z uciechy wyje,

Gdy po latach bez łańcucha i obroży żyje,

Do góry podskakuje, tak mu się wydaje,

Lata nie te i z pyskiem w trawie zostaje,

Do ogryzienia pyszna kostka na sniadanie,

Szczęka wylatuje, pozostaje tylko lizanie,

Za to micha z suchą karma pełna po brzegi,

Z apteki białych okragłych pastylek szeregi.


słaby 3 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 21 pazdziernika 2013 (historia)

Inne teksty autora

rocznica
WITUSZA
w oddali
WITUSZA
wypadek
WITUSZA
wiersz
WITUSZA

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca