wiersz

WITUSZA

PROŚBA

Czy mógłbyś Panie choć raz,

Ns sekundę cofnąć życia czas,

By zobaczyć nie wysko w obłoku,

Ale tutaj, tuż przy moim boku,

Poczuć oddech i serduszka bicie,

Nie raelna ale wymarzone skrycie,

Loczki białe wiatrem potargane,

Słówka szepcze wierszem układane,

Dalekim posłańcem wiarę otwiera,

Smutek wypędza łzy ociera,

Pod opiekę Matki Bożej oddany,

Zawsze Wasz tak bardzo kochany.

WITUSZA
WITUSZA
Wiersz · 22 października 2013
anonim