Literatura

Twarzę (ot!) tak sobie (w stan pojemny) (wiersz)

Arkadiusz R. Skowron

 

***
polsce, bo(ć) to (tyż) kobi(e)ta, 
dedykuję; stanem pojemnym
u(ś)cisku. 13-go grudnia, ale w piątek;
o poranku i na piętach. tak, a-fe-r-e-al-
-nie.

 

 

 

pani twarzy swej

 (świeżej! i ładnej!)

 skąpi świtom i światom.

i szalikiem- aż po czubek nosa.

a ja- chętnie- bym w pani

(no? tak! nooo!)

dłoń utopił. choćby we włosach.

 

wydmuchuję (parą

z ust) parę,

aby parzyć

się z myślą, z pokusą i---

 tak dumam: -czy  pani też lubi

dłuuuuuugo,

czy  w nadmiarze

zajęć- w pół-susach?

 

nie, nie jestem jak inne samce,

co to panią od razu chcą- nagą.

ja? gdy różę uwiążę na klamce, 

myślę, by się z panią

pościerać

na zdania;

porozbierać.

 

gramatyką. logiką, dotykiem.

 tu i teraz

lub pojutrze,

aż do czasu: ...

 gdy opasłą

w futrze

 

 okaże się pani- madonną,

co mnie wciska w autobusu ścianę.

ups! kres marzeń! już ranek.

powszedni- mnie ciska

 w autobusu-sono,

w trzęsawiska.

 dzień. zapryskał

 

w iluzję.  po pysku.

zmroziło

mnie. trrzzęś-rzę-ęę-sie.

 będzie ciężżźKo!-oko!o!k**!o!

K(a).O.?

 

(łan-tu-ten-end-gong,

wyszło z marzeń pstro.

po prawdzie- goł-ą-on!)

 

-----------------------
13.12.13
(pisane 
na starej Nokii
z wytartym numerem)
 

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Mithril
Mithril 14 grudnia 2013, 10:06
gdyby wywalić "te" nudne i wyświechtane już kangowizmy, to twór nabrałby wyrazu i czytelności, 'botakto"....................nihil novi
ARS TO od tyłu sra
ARS TO od tyłu sra 14 grudnia 2013, 10:12
Problem w tym, ze archaizacja na zużyciach ma tu istotę i racje bytu... Przecie............ sama sytuacja jest wyświechtana...

a co do gdyby? mój dziadek mawiał, że "gdyby babcia stanęła na rękach, to byłaby może skarbonka, ale jak widać... jest tylko .... co widać"
przysłano: 14 grudnia 2013 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca