Literatura

BOŻE NARODZENIE II (wiersz)

Sylwia Aszendorf

Boże Narodzenie

Boże Narodzenie !
Święto międzynarodowe
Bije dzwon
Przynosi radosną nowinę 
Boże Narodzenie !
Urodził się wielki człowiek
Nasz Zbawiciel
Bóg Go wybrał
Aby uratować świat 
Boże Narodzenie !
Nasze serca wypełnia
Rodzinna miłość
Jesteśmy wyjątkowo lepsi
W pobliżu choinki
Wymieniamy nasze dary
Wspomnienia
Boże Narodzenie !
Nie jest podobne dla wszystkich
Są łzy i ból
Ludzki smutek
Rodzina w oddali
Boże Narodzenie !
Święto międzynarodowe
Co daje nadzieję
Przynosi miłość
I przebaczenie
Wesołych Świąt !
Całemu Światu
I nam wszystkim.

 


słaby 5 głosów
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 17 grudnia 2014 (historia)

Inne teksty autora

EKSPLOZJA
Sylwia Aszendorf
CIEMNY KSIĄŻĘ
Sylwia Aszendorf
CISZA
Sylwia Aszendorf
POCAŁUNEK GWIAZDY
Sylwia Aszendorf
ODEBRALI MI
Sylwia Aszendorf
EKSTREMALNIE
Sylwia Aszendorf
IDŹ OBOK
Sylwia Aszendorf
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca