Literatura

[Myślisz, że warto?...] (wiersz)

Doris

Myślisz, że warto?
Kiedy odnajdę?
Myślę, że spocznę..... bliżej,
A potem porozrzucam moc
Srebrzyste kulki mej duszy
I pozostane PUSTY

A czy można tak wyschnąć?
......... Ludzkie
I pozostanie powłoka
I oczodoły bez widzenia
Wokoło zła stworzonego dłońmi
Stworzonego tylko ustami
Tylko myślami

I wtedy mnie nie dotkniesz
Bo pęknę, pomarszczę się cały
Jak balon bez powietrza
I ZNIKNĘ
Wybuchem, pędem powietrza się poniosę
Do nieba
Jak najwyżej, by wyciągnąć rękę,
Dotknąć obłoku po raz ostatni
A potem spaść
Połamać gałęzie
Poranić skórę
Będzie trzeba mi spaść
Tak...... nam wszystkim
Już tylko umrzeć


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 8 marca 2000

Inne teksty autora

***
doris
***
doris
Zagłada
Doris
[***]
Doris
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca