Literatura

być (wiersz)

Jaro

wszystko można wytłumaczyć
narodziny śmierć choroby nałogi

następujące po sobie akcje
reakcje skutki i przyczyny 

 

myślę że nie jesteśmy po to by pracować
niewolnicy wolnego słowa wystarczy być

 

zniewoleni blisko ziemi 
od życia do śmierci dzieli nas kilka sztychów 

pod ziemią ciemno
wolę umrzeć gdzieś w górach na wysokim wzniesieni 
przysypany liśćmi kilka kamieni 

 

nie płacz nad śmiercią to przejście 
w wymiar prawdziwej drogi
nie koniecznie do zbawienia

 

wszystko można wytłumaczyć
być to coś co się nie zmienia

 

chwytam chwile patrzę na stokrotki 
w tej zieleni im ładnie

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 26 marca 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca