Literatura

Ciekawe czy w Niebie można napić się zimnej wódki? (wiersz)

Jaro

ciekawe 

mam jedno pytanie

gdy umarły pójdę boso

bez karty i kasy

choć na koncie zostało

 

czy trafi się 

 po drodze nocny monopolowy

gdy tak będę szedł

 

albo nie

czy święty Piotr postawi kielich

z zimną wódką tak jak lubię

bez niej nie widzę siebie i  Nieba

 

inaczej

czy w Niebie jest może prohibicja

ale chyba nie przecież Jezus pił wino

nawet pędził

gdy go brakło na wsi w Kannie 

było wesele dużo się działo

 

pamiętam Marię Magdalenę

osowiały

ale chyba mnie się zdawało

to z innej bajki o Rumcajsie jak palił fajkę

 

poczekam pomyślę to kawał drogi

z Ziemi do Nieba

bo piekła nie ma

tak tłumaczę sobie

 

napiję się

nie wiem co za drogą

horyzont raz za mną raz z boku

co za myśli gdy stoisz w oku


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 13 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca