Literatura

"Czekanie" (wiersz)

Róża

Gdy czekam na Ciebie, czuję się jakoś niepewnie!

 

Jest mi przykro, gdy nie mogę Cię znaleźć w moim domu, zbudowanym ze

 

Szczęścia. lecz także Lęku i Wspomnień Bolesnych, lecz zawsze jest Czymś

 

to Wspomnienie; jest zawsze czymś pozytywnym ; czymś nietypowym i

 

oryginalnym, czym co stało się w rzeczywistości czymś mało fatalnym.

 

"Kreuję, kreuję , kreuję i jeszcze raz kreuję " Obraz Ciebie, gdy My się stajemy

 

Jednym Słowem:"Kochamy Nawzajem Siebie", bo jak inaczej nazwać słowa ,

 

które są niby trzy ale są Jednym tym "wymarzonym i czymś poradnym".

 

Wciąż poradnym bo cieszy Uśmiech i Duszę , bo ono nie zna czym

 

są "Ludzkie Katusze".

 

 

 

"Szczęśliwy ten co pozna Smak Szczęścia Prawdziwego"- powiedzieć Mi możesz.

 

A Ja wiesz :"Twą Duszę otworzę"; "radzę Ci byś otworzył Swą Duszę i Serce"; "abyś

 

zapomniał o smutku i ludzkiej udręce".

 

Nie wiem czy wierzyć w każde słowo Twoje; że : "Ja i Ty - to Nas obydwoje"?

 

Bo kiedy słowo kocham istnieje, słowo przepraszam też "dnieje".

 

Na to wszystko pamiętać należy:"że Szczęście w większości od Nas chyba zależy".

 

A może raczej jest odwrotnie:"To właśnie każde z Nas Kroczy Samotnie".

 

By zmienić Sens tego wiersza , powiem tyle:"Powiem Ci Mój Kochany,że kocham

 

motyle , bo są kolorowe , jak Nasze Sny, choć tylko żyją kilka dni".

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 20 listopada 2015 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca