Literatura

schizofrenia (wiersz)

Yaro

cały świat 
zamknięty w szafce z lekami

każdy krok  wyzwaniem
boli każda myśl
 zły film stan bez zmian

lęk odbiciem w lustrze
starach tapetuje ściany
wykleja od środka
 
wyjść na spacer niemożliwe
dookoła ludzie te oczy głodne 
tłumy myśli w głowie
za kratami świat 

nikt nie rozumie 
nikt nie potrafi pomóc

co czuje  człowiek
gdy zło w duszy wije gniazdo 
żywi się rozpaczą


minuty
niczym lata odbijaja się od ścian

beznadzieja
dotrzeć do następnego dnia
trudno

zawsze nadzieję trzeba mieć 
choćby nie wiem co 
choćby dno amok
szok w ustach


następny
dzień walki 
może przynieść pokój 
spokój we wnętrzu ciebie

 rzeka niesie piaski 
toczy kamienie 
a ty jak ryba w wodzie 
nie umierasz

 


fatalny 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Yaro
Yaro 23 sierpnia 2017, 14:57
wystarczy że sam sama się oceniasz...(:-_)
Yaro
Yaro 23 sierpnia 2017, 15:16
zawsze po twoim wytknięciu błędu nie mogę go poprawić , dziwne co nie.pozdrawiam:-)
Usunięto 2 komentarze
przysłano: 22 sierpnia 2017 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca